Hakukoneoptimointi. Laadukas Sivusto ja Verkkokauppa.

Hakukoneoptimointi, virheiden korjaaminen

Luottoluokitus AAA

Virheiden korjaaminen, Hakukoneoptimointi

Käytännössä Netello on havainnut mm. seuraavia esteitä kunnolliselle löytymiselle Googlessa:

  • Googlella ei ole tietoa koko Sivustosta. Google ei saa mistään automaattisesti tietoa sivujen avaamisesta nettiin. Tieto hakukoneille menee linkkien avulla. Kun jokin Googlen jo tuntema sivu sisältää linkin uuteen Sivustoon, löytää Google sen aikanaan automaattisesti. Varmista, että sivuillesi on riittävästi linkkejä muualta.
  • "Sivusto" ei ole lainkaan Sivusto. Jos verkkoon on julkaistu jokin muu, kuin tekstiä sisältävä HTML-muotoinen Sivusto, saattaa ongelma löydettävyydessä olla suuri. Joku on tehnyt esitteen kokonaan Flashilla, kuvina, tai jollakin eksoottisella tekniikalla, joka ei sisällä tekstiä. Google etsii tietoa tekstistä. Jos sitä ei ole, ei löytyminenkään onnistu. Google on tavallaan "näkövammainen." Jos Sivustoa pystyy lukemaan puhesyntetisaattorilla, on se luultavasti ymmärrettävässä muodossa myös hakukoneille.
  • Sisältö on upotettu kehyksiin. Jos hakukone osaakin viitata sisältöön, saa tiedon etsijä nähdäkseen pelkästään kehyksen sisällöin, eikä välttämättä tiedä kenen sivuilla on, eikä pääse navigoimaan pitemmälle.
  • Ei ole suunniteltu, mitä Googlessa näkyy. Kun sivu tehdään, voidaan päättää, mitä näkyy Googlen hakutuloslistassa kun sivu on hakutuloksissa. Aivan samoin kuin kirjan julkaisijakin päättää, mitä kirjan selkämyksessä lukee, ja kirjan etsijä osaa löytää oikean kirjan hyllystä. Kun Googlessa näkyvä teksti on riittävän kuvaava ja houkutteleva, valitsee tiedon etsijä sen mieluummin kuin hakutuloksissa ylempänä olevan epämääräiseltä näyttävän tuloksen.
  • Sisäiset linkit eivät toimi. Ne saattavat toimia esimerkiksi JavaScriptillä tai Flashilla, mutta hakukoneen indeksoinnissa ei ole sellaisia tekniikoita. Silloin Google löytää vain ne sivut, joihin linkitetään muualta. Osa sisällöstä jää piiloon.
  • Sisäisissä ja ulkoisissa linkeissä lukee vääriä asioita. Liian usein linkeissä lukee "Lue lisää" tai "Klikkaa tästä." Hakukoneiden pohjatietoihin on kuitenkin ohjelmoitu oletus, että linkissä kerrotaan, minne linkitetään. Siksi on parempi kirjoittaa vaikkapa pajavasaran tuotetietoihin johtavaan linkkiin "pajavasaran tuotetiedot" kuin "klikkaa tästä nähdäksesi tuotetiedot."
  • Sivujen osoitteet ovat kryptiset. Jos yksittäisissä osoitteissa on selkokielen lisäksi paljon numeroita ja erikoismerkkejä, ja varsinkin jos linkki muuttuu joka käyttökerralla, on sekaannus taattu.
  • Sivujen otsikoinnit (titlet) eivät ole yksilöivät. Jokaisella yksittäisellä sivulla pitäisi olla niin yksilöivä title, ettei samanlaista löydy koko Internetistä. Tämä mahdollistaa myös sen, että Google voi huomioida titlessä olevan tekstin valitessaan hakutuloksia.

Nopea tapa löytyä Googlessa on Adwords Hakukonemainonta. Hakukoneoptimoinnilla saadaan pitkän aikavälin nousua sijoituksissa. Ne molemmat ovat Hakukonemarkkinointia.

Katso myös: Miksi kotisivut eivät näy Googlessa, miten saada lisää kävijöitä sivuille ja mitä on Internetmarkkinointi todella on.


Hakukoneoptimointia yrityksille

Kaikki yritykset tarvitsevat Hakukoneoptimointia, koska asiakkaat etsivät tuotetietoa ja ratkaisuja hakukoneista. Hakukoneoptimoinnilla varmistetaan että hakukoneet löytävät sivut ja että ne indeksoivat sivut tarkoitetulla tavalla.

Hakukoneoptimointia yrityksille


Tekninen Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimoinnissa tekstisisältö on tärkeää, koska hakukoneet perustuvat juurikin tekstiin. Lisäksi on tärkeää varmistaa, että tekniset asiat sivustolla eivät muodosta estettä hyvälle löytymiselle vaan ovat hakukoneystävällisiä.

Tekninen Hakukoneoptimointi


Paremman sisällön tuottaminen Hakukoneoptimointiin

Sivuston Hakukoneoptimoinnin yhteydessä varmistetaan, että sivustolla on hakusanoihin liittyvää tekstiä. Hyvät lähtötiedot varmistavat, että saatte tarpeitanne vastaavan Hakukoneoptimoinnin, joka palvelee hyvin uusia ja nykyisiä asiakkaitanne.

Paremman sisällön tuottaminen Hakukoneoptimointiin


Google
Hakukoneoptimointi

Googlen suuren suosion takia mielletään Hakukoneoptimointi toisinaan Google Hakukoneoptimoinniksi (Googleoptimointi). Internetissä on samat lainalaisuudet kaikille, joten hyvin tehty Hakukoneoptimointi pitäisi näkyä hyvänä löytymisenä kaikissa muissakin hyvin tehdyissä hakukoneissa.

Google Hakukoneoptimointi


 

Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi
parantaa sivuston löytymistä hakukoneista.
Netello Hakukoneoptimointi

Sivusto

Sivusto
yrityksille laadukkaalla graafisella suunnittelulla.
Netello Sivusto

Verkkokauppa

Verkkokauppa
myy tuotteet puolestasi verkossa.
Netello Verkkokauppa