Hakukoneoptimointi. Laadukas Sivusto ja Verkkokauppa.

Sivuston nopeus

Luottoluokitus AAA

Sivuston nopeus: Miksi hitaat sivut eivät näy?

Sivuston nopeus vaikuttaa näkyvyyteen ja Konversioon

Sivuston nopeus ja lyhyet latausajat on jo pitkään mielletty hyväksi asiakaspalveluksi ja nopean sivuston onkin usein todettu viestivän myönteistä signaalia yrityksen asiakkaiden suuntaan. Tänä päivänä sivuston nopeus toimii myös yhtenä kriteerinä, jonka avulla hakukoneet antavat yrityksesi sivustolle parempaa  näkyvyyttä.


Sivuston nopeus ja hakukonenäkyvyys

Sivuston latausaika vaikuttaa yrityksesi saamaan Hakukonenäkyvyyteen muutamallakin eri tavalla. Ensinnäkin jos Sivustosi on niin hidas, ettei hakukoneen robotti pysty kutsumaan kaikkia Sivustosi alasivuja, ei hakukoneella ole yksinkertaisesti käytössään kaikkea sivustollasi olevaa materiaalia. Tässä tilanteessa hakukone voi olla täysin tietämätön esimerkiksi yrityksesi tarjoamista tuotteista ja palveluista. Toiseksi hakukoneet eivät halua lähettää käyttäjiään hitaille Sivustoille jos tarjolla on sisällöllisesti vastaavia Sivustoja, jotka toimivat nopeammin. Suuretkin panostukset sivuston Hakukoneoptimointiin ja sisällön tuotantoon voidaan siis pilata hitaasti toimivalla Sivustolla.

Sivuston latausaika ja konversio

Mikäli ylläpitämäsi sivusto on Verkkokauppa tai yrityksesi Sivustolla on mahdollisuus vaikkapa soittopyynnön jättämiseen, vaikuttaa Sivuston nopeus myös Sivustolle asetettujen tavoitteiden toteutumiseen eli Konversioon. Mikäli selainohjelma katkaisee Verkkokaupan tuotesivun lataamisen tai yrityssivuston soittopyynnön lähettämisen liian pitkäksi venyneen latausajan johdosta, ei Sivusto ymmärrettävästi täytä sille asetettuja tavoitteita.

Yleisimmät syyt sivustojen hitauteen

1

Palvelin jakaa resursseja usean muun sivuston kanssa
Erittäin edukkaasti (muutaman euron tai dollarin) kuukausihintaan tarjottavat webhotellit tai palvelintilat sijaitsevat yleensä ns. jaetulla palvelimella. Tämä tarkoittaa, että yrityksesi sivusto sijaitsee käytännössä saman IP-osoitteen takana jopa tuhansien muiden sivustojen kanssa. Näissä tilanteissa sivustosi hitaus johtuu yksinkertaisesti siitä, että muut samalla palvelimella sijaitsevat sivustot "syövät" resursseja yrityksesi sivustolta. Näissä tilanteissa toimivin ratkaisu on yleensä siirtää yrityksesi sivusto toiselle palvelimelle.

2

Suurikokoisten kuvien käyttö
Pitkäsi venyviin latausaikoihin voi olla syynä myös sivustolla käytettävät suurikokoiset kuvat (tiedostokoko megatavuissa). Jos useat sivustosi alasivut pakottavat käyttäjän selainohjelman vastaanottamaan suurikokoisia kuvatiedostoja, nostaa palvelimelta käyttäjälle lähetettävän datan määrä myös sivuston latausaikoja. Tämä ongelma on onneksi korjattavissa kuvankäsittelyn avulla.

3

Huonosti suunniteltu JavaScript ja CSS-tekniikoiden käyttö
Vaikka kyseiset tekniikat kuuluvat osana nykyaikaiseen verkkosuunnitteluun tulee JavaScriptin ja CSS:n käyttöön kuitenkin kiinnittää huomiota. Mikäli sivuston nopeus on yrityksellesi tärkeä asia, käy läpi sivustosi etusivun ja keskeisimpien alasivujen HTML-lähdekoodi ja varmista ettei sivustollasi tehdä tarpeettomia kutsuja CSS tai JavaScript-tiedostoihin (tiedostopäätteet .css ja .js). Parhaassa mahdollisessa tilanteessa yksittäinen alasivu kutsuu ainoastaan tarvitsemiaan resursseja (JavaScript ja CSS-tiedostoja); sivuston jokaisella alasivulla ei siis tule kutsua kaikkia sivustolla käytettäviä JavaScript-kirjastoja, sillä JavaScript ja CSS-tiedostojen kutsuminen lisää aina jonkin verran yksittäisen sivun latausaikaa. Alasivun kannalta tarpeettomien kutsujen poisto on usein helpoin tapa nopeuttaa kyseisen alasivun latautumista.

Tarvitsetko apua
yrityksesi Sivuston nopeuden kehittämisessä?

Ota yhteyttä ja pyydä Netellon ammattilaisia selvittämään mistä Sivustosi hitaus johtuu ja miten tilanne korjataan.

Ota heti yhteyttä!


Hakukoneoptimointi
ja tekstin sujuvuus

Huomioi, että Hakukoneoptimointi tehdään loppupeleissä Sivuston käyttäjiä varten. Tästä syystä sivustolle lisättävän tekstisisällön tulisi olla helppolukuista ja sujuvaa.

 

Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi
parantaa sivuston löytymistä hakukoneista.
Netello Hakukoneoptimointi

Sivusto

Sivusto
yrityksille laadukkaalla graafisella suunnittelulla.
Netello Sivusto

Verkkokauppa

Verkkokauppa
myy tuotteet puolestasi verkossa.
Netello Verkkokauppa