Wordpress hakukoneoptimointi

Wordpress Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi Wordpress-julkaisujärjestelmällä

Alunperin blogien alustaksi tarkoitettu Wordpress toimii nykyään myös monen yrityssivuston julkaisujärjestelmänä. Wordpressin suosio pohjautuu pitkälti maksuttomaan ohjelmistoon, joka on kenen tahansa vapaasti ladattavissa ja asennettavissa. Hakukoneoptimointi Wordpress -alustalla onnistuu yleensä yhden tai kahden lisäosan asennuksen jälkeen. Tästä artikkelista löydät 5 vinkkiä sivuston hakukoneoptimoinnin suorittamiseen Wordpress –alustaa käyttäen.

Wordpress hakukone­optimointi - 5 huomioitavaa asiaa

1. Asenna tarvittavat lisäosat

On hyvä huomioida ettei Wordpress mahdollista hakukoneoptimoinnissa tarvittavien elementtien vapaat muokkaamista suoraan asennuksen jälkeen, vaan optimointiavarten Wordpressiin tulee asentaa erillinen lisäosa eli plugin. Optimointia varten on tarjolla useita plugineja, mutta yksi suosituimmista lisäosista on nimeltään Yoast SEO. Vasta edellä mainitun (tai muun vastaavan) lisäosan asennuksen jälkeen sivuston hakukoneoptimointi Wordpress-julkaisujärjestelmässä on käytännössä mahdollista.

2. Hakukoneoptimointi Wordpress -alustalla ja URL-osoitteet

Käytössäsi olevasta Wordpress versiosta riippuen myös sivustosi URL-osoitteiden helppolukuisuus on syytä tarkistaa. Julkaisujärjestelmän asennuksen jälkeen tehdyistä muutoksista riippuen, Wordpress saattaa esittää sivustosi URL-osoitteet muodossa: ”domain.com/?p=456”, jolloin sivuston osoiterakenteen asetuksia on syytä käydä muokkaamassa. Osoiterakenteen asetukseksi kannattaa valita esimerkiksi kohta ”artikkelin nimi”, jolloin sivun URL-osoitteesta tulee automaattisesti helppolukuinen. Kyseinen muutos tulisi tehdä sivustolle heti julkaisujärjestelmän asennuksen jälkeen. Mikäli muutos tehdään jo julkaistulle sivustolle, tulee sivuston vanhat URL-osoitteet muistaa uudelleenohjata uusiin.

3. Varmista että hakukoneet löytävät julkaisemasi alasivut

Koska useimmat Wordpress-julkaisujärjestelmää hyödyntävät sivustot rakennetaan valmiin sivupohjan päälle, tulee myös valitun sivupohjan hakukoneystävällisyys tarkistaa. Monesti valmiit sivupohjat on toteutettu niin, että uudelle alasivulle johtava linkki ilmestyy automaattisesti valikkoon, jolloin hakukoneet löytävät uuden sivun kyseisen linkin kautta. Kaikissa sivupohjissa edellä mainittu automatiikka ei kuitenkaan toimi tai sivupohjan toteutus saattaa estää hakukonetta hyödyntämästä sivustolle lisättyä linkkiä. Mikäli epäilet käyttämäsi sivupohjan toimivuutta, kytke selaimesi JavaScript-tuki pois päältä ja varmista, että pystyt itse selaamaan sivustosi alasivuja ongelmitta.

4. Muista päivittää Wordpress-julkaisujärjestelmä ja käyttämäsi lisäosat säännöllisesti

Koska Wordpress-ohjelmiston lähdekoodi on kenen tahansa ladattavissa ja nähtävissä, tulee sivuston tietoturvaan kiinnittää aivan erityistä huomiota. Paras tapa suojautua Wordpressin tietoturvariskeiltä on asentaa kaikki julkaisujärjestelmään ja käytössäsi oleviin lisäosiin tarjottavat päivitykset mahdollisimman nopeasti. On myös suositeltavaa poistaa sivustolta kaikki tarpeettomat (ja käyttämättä jäänet) lisäosat, jolloin päivitysten hallinnointi helpottuu. Pitkään päivittämättä olleille Wordpress-sivustoille on usein melko helppoa ujuttaa haittakoodia, jonka seurauksena useimmat hakukoneet pudottavat haittakoodia sisältävän sivuston pois hakutuloksistaan. Tämän lisäksi myös useat virustorjuntaohjelmistot saattavat estää käyttäjän pääsyn haittakoodia sisältävälle sivustolle. Yrityksesi sivuston hakukonenäkyvyyden kannalta on siis ensiarvoisen tärkeää huolehtia julkaisujärjestelmän tietoturvasta. Mikäli epäilet, että sivustosi kautta on levitetty haittaohjelmia voit tarkistaa Safe Browsing -työkalulla onko Google löytänyt sivustosi toiminnasta mitään epäilyttävää.

5. Tuota sivustolle säännöllisesti uutta sisältöä

Hakukoneoptimointi Wordpress-julkaisujärjestelmällä tarvitsee sisältöä aivan samalla tavalla kuin muitakin julkaisujärjestelmiä käytettäessä. Julkaisujärjestelmän ominaisuudet ja lisäosat parantavat sivustosi mahdollisuuksia saada hyvää hakukonenäkyvyyttä, mutta ne eivät milloinkaan poista sivuston sisällöntuotannon tarvetta. Netellon hakukoneoptimointi-sivulta löydät lisää vinkkejä hakukoneystävällisen sisällön kirjoittamiseen.

LISÄÄ AJANKOHTAISTA ASIAA SOMESSA

Tykkää meistä ja saat kuulla ensimmäisten joukossa digiliiketoimintaan liittyvistä asioista. Jaamme artikkeleita, uutisia ja vinkkejä, joilla voit tehostaa liiketoimintaasi.

         

In English