Netello työpaikkana

Aloitin juuri Netellolla uutena työntekijänä ja avaan tässä tekstissä hieman sitä miltä ensikosketus Netelloon ja uusiin työkavereihin on tuntunut.

Kun pari kuukautta sitten hain Netelloon töihin, sain heti sähköpostilla tiedon, että hakemukseni on vastaanotettu ja selkeän listan hakuprosessin tulevista vaiheista ja aikataulutuksesta. Ajattelin heti, että tässä firmassa ainakin rekryviestintä toimii.

Hakemusta seurasi puhelinhaastattelu, jonka jälkeen sain sähköpostilla vahvistuksen jatkoon pääsystä ja lisäksi tiedon siitä, mihin asioihin työhaastattelun aikana tullaan keskittymään. Tällainen hakijoiden huomioiminen on harvinaista ja jätti yrityksestä sellaisen kuvan, että rekrytointiin todella panostetaan ja osaajia arvostetaan.

Uusi työntekijä

Omalta kannaltani oli erityisen hienoa, että minua ei palkattu siihen tehtävään johon alkuaan hain, vaan toimitusjohtajamme Juuso Salmu näki ansioluettelossani muita osaamisalueita, joille Netellolla on käyttöä. Näin pääsinkin tekemään vielä paremmin osaamistani vastaavia tehtäviä sisällöntuotannon ja somen parissa, josta tämä blogipostaus on yksi esimerkki.

Päästäkseni vielä paremmin jyvälle Netellon hengestä ja yrityskulttuurista, tutustuin keskustellen hieman muihin työntekijöihin ja kirjasin alas asioita, joita he Netellossa arvostavat.

Myyntipäällikkö Mikko

Mikko Sinilahti on työskennellyt Netellolla melkein viisi vuotta ja tullut yritykseen alun perin tekemään puhelinmyyntiä, josta on saanut mahdollisuuden kasvaa nykyisiin saappaisiin. Kyn kysyin mikä Netellossa työpaikkana on erilaista, hän mainitsi sellaisia asioita kuin matala hierarkia ja sen kuinka jokaisen ihmisen tekemisellä on suuri merkitys. Mikolle työyhteisö on tärkeä muutoinkin kuin ainoastaan työn kautta.

"Täällä ei ole ketään ihmistä, joka olisi täällä vain töissä."

Sihteeri Sari

Sari Raunell on ollut talossa kaksi vuotta. Sarin mielestä Netelloa työpaikkana kuvaavat erityisesti adjektiivit: monipuolinen, hauska, eteenpäin menevä ja se että sekä asiakkaat että työntekijät ovat aidosti tärkeitä.

"Jatkuva kehittäminen ja kehittyminen näkyy joka päivä."

Web Designer Veera

Veera Toikka tekee Netellossa töitä Web Designerin ja sisällöntuottajan tittelillä ja on alkuperäiseltä koulutukseltaan englannin opettaja. Hän tuli Turkuun opiskelemaan 15 vuotta sitten ja päätyi muutaman kulman kautta tekemään graafista suunnittelua, minkä jälkeen hän opiskeli itselleen myös web designerin tutkinnon. Netellolla hän aloitti vuosi sitten osa-aikaisena työntekijänä ja on tehnyt joulukuusta 2016 täyttä päivää. Veera tykkää oppia uusia asioita. Itsensä kehittäminen ja uudet mielenkiinnon kohteet vetävät häntä jatkuvasti puoleensa. Veeran mielestä parasta Netellolla on kivat työkaverit, yhteisö ja fiilis ja se kuinka Netellon työyhteisössä kaikki ovat saman arvoisia ja miten kaikkien mielipiteet otetaan huomioon.

"Jos jokin ei toimi, sitä pyritään kehittämään."

 

AD Marleena

Marleena Arvonen on ollut talossa kolme vuotta ja tekee Netellolla ulkoasuja nettisivuihin ja verkkokauppoihin. Hän huolehtii myös siitä, että kotisivut, verkkokaupat ja kampanjasivut syntyvät aikataulussa ja vastaa myynnin ohjeistuksesta sivustotuotteiden osalta. Hän on käynyt mainonnan ja markkinoinnin yliopiston Espanjassa ja ollut vaihdossa yhdysvalloissa. Marleena nauttii Netellolla erityisesti siitä, että saa työskennellä kasvokkain yhdessä loistavien työkavereiden kanssa.

"Täällä on mahdollisuus kehittyä ja saa itse vaikuttaa työkuvaan sen mukaan millaisista asioista on itse kiinnostunut."

Koodari Iivari

Iivari Mokelainen työskentelee Netellossa kehittäjänä ja koodaa sekä töissä että vapaa-ajalla. Hän kääntää asiakkaiden tarpeita ja toivomuksia koodiksi ja toimiviksi internet-ratkaisuiksi. Koodin avulla hän auttaa asiakkaita ja helpottaa sillä omaa ja läheistensä elämää. Hän on aloittanut koodauksen harrastuksena, mutta on tähän päivään mennessä tehnyt alan töitä jo useammassa alan yrityksessä.

"Netellossa parasta on se, kuinka ylhäältä päin luotetaan ihmisiin ja työntekijöiden ammattitaitoa arvostetaan."

Yhteenveto

Netello työpaikkana ja työyhteisönä stimuloi luovaa ja moniammatillista mieltäni monin tavoin. Työntekijöiden kanssa käymieni tämän päiväisten keskustelujen seurauksena olen entistäkin innostuneempi uudesta työstäni.

Yhteisö koostuu henkilöistä, joilla on selkeästi omat erikoisosaamisalueensa, mutta myös vahva kiinnostus vertaisoppimiseen ja vuorovaikutukseen muiden työntekijöiden kanssa. Jotakuinkin kaikille työntekijöille Netello tuntuukin edustavan alati kehittyvää organisaatiota, jonka mukana on mahdollista kehittyä itsekin yhä paremmaksi asiantuntijaksi.

Matala hierarkiataso ja työntekijöiden osallistaminen laaja-alaisesti yrityksen toimintaan, ilman hidastavia ja byrokraattisia koukeroita on selvästi kaikkien osaajien mieleen.

Motivaatio on poikkeuksetta korkealla ja toimistolla vallitsee hyvä henki. Jokainen haastattelemani työntekijä kehui ensimmäiseksi työkavereita ja kaikesta huokuu sellainen mentaliteetti, että työtä tehdään ennen kaikkea tiiminä. Jokaisella on myös selkeästi halu kehittyä omassa tekemisessään entistäkin paremmaksi.

Oikeastaan ainoa epävarmuustekijä itselleni on se, että ansaitsenko oikeasti paikan näin loistavassa joukossa? Nämä ihmiset täällä ovat niin käsittämättömän taitavia omilla erikoisaloillaan, että pidän todella isona juttuna sitä, että kelpaan tähän seurueeseen.

Samaistutko? Oletko itse kokenut joskus vastaavaa?

LISÄÄ AJANKOHTAISTA ASIAA SOMESSA

Tykkää meistä ja saat kuulla ensimmäisten joukossa digiliiketoimintaan liittyvistä asioista. Jaamme artikkeleita, uutisia ja vinkkejä, joilla voit tehostaa liiketoimintaasi.

         

In English