Hakukoneoptimointi. Laadukas Sivusto ja Verkkokauppa.

WWW-Sivujen teko oikein

Luottoluokitus AAA

WWW-Sivujen Teko-ohje

WWW-sivujen teko onnistuu näillä yksinkertaisilla ohjeilla:

 1. Pidä koko ajan mielessä päämäärä. Harhapolut tekevät lopputuloksesta sekavan. Yhtenäinen suunnittelu parantaa Sivuston käyttökelpoisuutta. WWW-Sivujen teko pitää tehdä päämäärähakuisesti.
 2. Tiedä, kenelle teet WWW-Sivuja. Asetu sivujen käyttäjän asemaan. Huomioi myös riittävän tietomäärän tarjoaminen.
 3. Etene askeleittain. Sen sijaan että jämähdät pitkäksi ajaksi jonkin yksityiskohdan kimppuun, mieti ensin pienin mahdollinen kokonaisuus, jolla voisit esitellä yleisideaa. Toteuta se. Mieti seuraava, laajempi taso, jolla asia voidaan toteuttaa. Laajenna kokonaisuus siihen.
 4. Kommunikoi. WWW-Sivujen teko ei ole yksilöurheilua. Kysyminen ei ole häpeä.
 5. Muista että WWW sivujen teko tapahtuu loppupeleissä käyttäjän ehdoilla. Tästä syystä on tärkeää varmistaa, ettei käyttäjä eksy sivustollesi. Lisää jokaiselle sivulle yrityksen nimi ja logo, sekä selitys siitä mistä sivussa on kysymys. Logosta linkki pääsivulle. Muista, että "jokainen sivu on aloitussivu". Käyttäjä voi tulla juuri tälle sivulle hakupalvelusta.
 6. Tee WWW-Sivuille title:t ja otsikkotekstit, jotka tiivistävät sen, mitä sivussa on. Näiden tulee olla ymmärrettäviä myös irrallaan asiayhteydestään.
 7. Ihmiset ovat kiireisiä. Älä käytä liikaa ja liian isoja kuvia. Jaa teksti alisivuihin, alisivut lyhyisiin kappaleisiin, ja käytä lihavointiasopivissa kohdissa.
 8. Käytä tuotteiden kuvia. Ihmisille tutut kuvat tuovat käyttömukavuutta, kun ei tarvitse lukea pitkiä tekstejä tietääkseen mitä tehdä seuraavaksi. Yleissivun tuotekuvien pitää olla niin pieniä kuin mahdollista, mutta että tuotteen voi vielä tunnistaa. Tuotekortin kuva isommaksi.
 9. Kuvaa pienentäessäsi leikkaa ylimääräinen pois pelkän pienentämisen sijasta. Mieti, mikä asia kuvassa tuo esiin halutun ajatuksen.
 10. Kerro käyttäjälle etukäteen, mitä linkeistä tapahtuu. Onko ilmeisen selvää, mitä jostakin napista tapahtuu? Tietääkö käyttäjä, että jokin kohta on linkki, josta voi painaa?
 11. Varmista sivujen toimivuus. Kaikilla ei ole JavaScript päällä, eivätkä kaikki katso kuvia. Tarjoa vaihtoehtoiset tekstilinkit yms.
 12. Matki menestyjiä. Käytä samankaltaisia ideoita, jotka ovat toimineet muillakin. Älä kuitenkaan kopioi asioita suoraan, vaan kopioi ainoastaan hyvät periaatteet omaan "muottiin". Ja kääntäen: vältä asioita, jotka eivät muuallakaan toimi.
 13. Käytä "koekaniineja". Istuta joku kokeilemaan www-sivujasi, ja katso osaako hän käyttää niitä!

WWW-Sivujen Teko Ja Huomioitava Asiat

Kun teet WWW-Sivuja, varmista että Sivuston eri sivut ovat keskenään rakenteeltaan yhtenäiset. Ne on toteutettu HTML-muotoisina. Sivut muodostavat helposti navigoitavan, keskenään linkitetyn kokonaisuuden. Kotisivut ovat usein ensimmäinen tietolähde tuotteeseen tutustumisessa. Laadukkaat Kotisivut antavat oikean mielikuvan WWW-Sivustolla kerrotuista asioista ja WWW-Sivujen tekijästä.

WWW-Sivujen viestimiin asioihin vaikuttavat mm. värit, tekstien ja kuvien asettelutapa ja sivujen rakenne. Yhden tarpeisiin sopii värikäs ja energinen Sivusto, toiselle tasapainoinen ja vähäeleinen.

Hyvin suunnitellut, Laadukkaat Kotisivut kestävät myös aikaa paremmin kuin hätäisesti tehty WWW-Sivusto.

Katso myös: Miksi sivut eivät näy Googlessa? ja miten saada lisää kävijöitä sivuille.

Jos et ehdi / jaksa / viitsi tehdä WWW-Sivuja itse

Netello tarjoaa kokonaisratkaisun joka auttaa sinua saamaan täyden hyödyn Internetin mahdollisuuksista.

Kotisivuihin liittyviä lisäpalveluja: aihekuvia kuvapankeista, valokuvaus, Tekstin Suunnittelu, tekstin oikoluku, tekstin käännöstyö, toiminteiden koodaustyö, Hakukoneoptimointi, Julkaisujärjestelmä, Domain.