Kumppanisi, kun haluat onnistua verkossa.

MetalProcess

MetalProcess Oy on turkulainen metallipaja, joka hoitaa metallituotteen valmistusprosessin suunnittelusta pintakäsittelyyn. Yritys on perustettu vuonna 2015.

“Liikevaihto on kasvanut 50 % puolessa vuodessa. Yhteydenottoja on tullut monikymmenkertaisesti pelkästään nettisivujen takia. […] Tiesin, että voin luottaa Netelloon ja saan sen mitä tilaan.”

Kai Hakkarainen – MetalProcess

MetaProcess nettisivut

Jämähtäneet nettisivut uuteen uskoon

MetalProcess Oy:n operatiivinen johtaja Kai Hakkarainen sanoo, että yrityksen verkkonäkyvyyden lähtötilanne oli monelle yrittäjälle tyypillinen: nettisivut luodaan silloin kun yritys perustetaan ja sen jälkeen niille ei tehdä mitään.

MetalProcess Oy:n nettisivut oli tehty vuonna 2015, mutta vuonna 2023 tilanteeseen kaivattiin muutosta.

“Halusimme brändätä yrityksen uusiksi. Tavoitteena oli piristää ja virkistää värimaailmaa ja yrityksen ilmettä. Ymmärsimme, että nettisivut pitäisi rakentaa kokonaan uusiksi”, Hakkarainen sanoo.

Hakkarainen oli tehnyt toisen yrityksen kautta jo aiemmin yhteistyötä Netellon myyjän Tero-Pekka Laakson kanssa, joten kumppanin valinta oli itsestään selvä.

“Muistin, että homma toimi kuin junan vessa, joten otin suoraan häneen yhteyttä. Tiesin, että voin luottaa Netelloon ja saan sen mitä tilaan.”

Uudella ilmeellä kohti kasvua

Uudet verkkosivut julkaistiin kesäkuussa 2023. Värimaailmaa ja yleisilmettä varten Netellolle oli annettu vapaat kädet.

“WAU oli ensimmäinen fiilis, kun näin uudet nettisivut ensimmäisen kerran. Tiesin heti, että tämä on meidän juttu.”

“Tykkään todella paljon värimaailmasta ja sivuston selkeydestä. Niistä tuli todella hyvät!”, Hakkarainen sanoo ja jatkaa:

“Moni asiakas on sanonut, että löysi meidät netistä ja selkeät nettisivut vakuuttivat ottamaan yhteyttä.”

Optimoinnilla näkyvyys nousuun

Uudelle sivustolle aloitettiin myös hakukoneoptimointi ja mukaan valitut sanat ovat nousseet reilussa puolessa vuodessa merkittävästi. Kuukausittainen raportti ja säännölliset palaverit pitävät MetalProcess Oy:n väen ajan tasalla saavutetuista tuloksista.

“Tiesin, että hakukoneoptimointia pitäisi tehdä, sillä olin kuullut siitä positiivista palautetta. Nyt oli meidänkin aika aloittaa.”

Hakukoneoptimoinnin onnistumiseksi uudelle sivustolle tehtiin myös tekstit Netellon päässä.

“Sisällöntuotto oli hauska projekti. Annoimme sisällöntuottajalle vapaat kädet, mutta toivoimme, että tekstit tehdään pilke silmäkulmassa. Niistä tuli todella hyvät, kirjoittajalla oli sana hallussa!”

Hakkarainen sanoo, että ulkopuolisen sisällöntuottajan käyttäminen oli kannattavaa, sillä omat tekstit olisivat todennäköisesti noudattaneet liikaa perinteistä, “jäykkää” kaavaa.

“Lisäksi teksteihin saatiin nyt mukaan asioita, joita emme olisi itse edes tulleet ajatelleeksi”, Hakkarainen kiittelee.

Suuri suunnanmuutos

Hakkaraisen mukaan tilanne ennen yhteistyötä Netellon kanssa oli tulenarka. Avuksi otettiin ulkopuolinen konsultti, jotta yrityksen kelkka saataisiin käännettyä.

“Oli viimeinen hetki tehdä nämä muutokset. Jouduimme oppimaan asioita kantapään kautta, mutta lopulta kaikki palaset loksahtivat kohdalleen ja lähdimme kipuamaan ylöspäin.”

Suuressa roolissa ovat Hakkaraisen mukaan olleet uudet nettisivut.

“Liikevaihto on kasvanut 50 % puolessa vuodessa, se on aikamoinen tarina. Yhteydenottoja on tullut monikymmenkertaisesti pelkästään nettisivujen takia”, hän iloitsee.

Uusille nettisivuille toteutettiin myös houkutteleva ja helppokäyttöinen rekrytointiosio. Hakkaraisen mukaan työhakemuksia tulee nyt huomattavasti aikaisempaa enemmän.

“Olemme onnistuneet brändäyksessä, sillä ei meille muuten haettaisi töihin. Olemme tehneet asioita oikein.”

Hakkarainen sanoo, että hän on ollut kaikkeen Netellon toimintaan tyytyväinen. Hän painottaa, että työskentely on ollut tehokasta, helppoa ja sujuvaa.

“Kaikki on mennyt paremmin kuin hyvin. Suosittelen Netelloa kaikille, sillä kaikki toimii hienosti ja aina saa vastauksia, kun on jotain kysyttävää.”

MetalProcess Oy

Turussa sijaitsevan MetalProcess Oy:n erikoisalaa ovat ohutlevytyöt ja laserleikkaus. Lisäksi palveluihin kuuluvat pintakäsittelyt, suunnittelu, sopimusvalmistus ja alihankintatyöt.

Tutustu »

Tavoitteleeko yrityksesi lisää asiakkaita ja yhteydenottoja?

Keskustele asiantuntijan kanssa

×