Kumppanisi, kun haluat onnistua verkossa.

Oman verkkokaupan perustaminen voi olla järkevä panostus

Oikein suunniteltuna ja toteutettuna verkkokaupan avulla on mahdollista kasvattaa yrityksen asiaksmääriä ja kassavirtaa. Verkkokaupan perustaminen ei onneksi ole nykyään vain suuryritysten mahdollisuus, sillä myös PK-yritysten on kohtalaisen vaivatonta myydä tuotteitaan verkossa.

Useimpia tuotteita ja palveluita voi myydä verkossa

Fyysisen tavaran lisäksi verkossa voi myydä palveluita, jolloin verkkokauppa opastaa asiakasta sopivan palvelun löytämisessä ja ohjaa esimerkiksi sähköiseen ajanvaraukseen. Palveluiden lisäksi myös monet ohjelmistotuotteet hankitaan nykyään erilaisista verkkokaupoista. Verkon kautta voidaankin myydä lähes mitä vain; teknisiä esteitä myynnille ei ole.
Joissain tilanteissa lainsäädäntö voi kuitenkin rajoittaa tai estää tiettyjen tuotteiden etämyyntiä.

Verkkokaupan perustamista on turha arastella. Yhä suurempi määrä ihmisistä ostaa tuotteita ja palveluita verkosta, joten mikset myisi ostohaluisille?
Verkkomaksaminenkin on nykyään turvallista ja helppoa. Pelkästään suomalaiset kuluttajat ostivat esimerkiksi vuonna 2017 verkosta yhteensä 4,9 miljardilla eurolla (lähde: Kaupan Liitto).

Kivijalkamyymälä ja verkkokauppa tukevat toisiaan

Toisinaan omalla verkkokaupalla saattaa olla myös kivijalkamyymälää tukeva vaikutus.Toisinaan asiakkaat etsivät ideoita ja vertailevat tuotteita aktiivisesti verkossa, mutta päätyvät silti ostamaan tuotteensa (tai palvelunsa) paikan päältä myymälästä. Tällaisissa tilanteissa pieni ja kustannustehokkaasti pyöritetty myymäläketju voikin toimia esimerkiski tietynlaisena tavaran noutopisteenä, jossa asiakasta voidaan palvella henkilökohtaisesti samalla, kun tavaran toimittamiseen liittyvät työtehtävät ja kulut minimoidaan.

Tiesitkö, että me Netellolla toteutamme asiakkaillemme toiveiden mukaisesti räätälöityjä verkkokauppoja?


Uusimmat blogiartikkelimme

×