Kumppanisi, kun haluat onnistua verkossa.

Tiimiesittelyssä liiketoimintajohtajamme Mikko Sinilahti

Mitä teet Netellossa?

Toimin Netellossa liiketoimintajohtajana, eli vastaan toiminnastamme kokonaisuudessaan. Työni on tosi monipuolista: se pitää sisällään arkipäiväisten haasteiden ratkomista, netellolaisten tukemista heidän työssään ja toimintamme kehittämistä kaikilla osa-alueilla. Jonkin verran ehdin tehdä työtä myös asiakkaidemme kanssa, ja tähän aion varata tulevaisuudessa enemmän aikaa. Paras tieto siitä, kuinka hyviä olemme ja miten voisimme olla vielä parempia, tulee tietysti asiakkailtamme. Iso osa työtäni on myös yhteistyö muiden Alma Median tiimien kanssa.

Miten pitkään olet työskennellyt Netellossa?

Aloitin Netellossa syksyllä 2012, eli olen viihtynyt täällä jo varsin pitkään. Tulin töihin myyjäksi ilman mitään kokemusta alalta, ja olen vaiheittain saanut mahdollisuuden moniin uusiin tehtäviin.

Kuvaile tavallista työpäivääsi

Meillä on vaimoni kanssa kaksi pientä lasta, ja usein päivän kovimpia haasteita on saada heidät päiväkotiin ilman vanhempien hermoromahdusta. Temperamenttia piisaa molemmilla tytöillä aivan riittävästi. Aamuherätykset ja talvivaatteiden pukeminen eivät kuulu kummankaan lempiasioihin. 

Työskentelen toimistoltamme käsin aina, kun mahdollista, joten kävelen tai pyöräilen Turun keskustan halki, kaunista jokirantaamme pitkin, konttorillemme Kupittaalle. Työt aloitan useimmiten jo kotona ennen lasten heräämistä, ja töihin kävellessä tilanteen mukaan joko hoidan työpuheluita, näpyttelen sähköposteja puhelimella (hieman hölmö tapa kylläkin) tai kuuntelen musiikkia. Eniten yritän keskittyä viimeksi mainittuun, sillä usein työmatka on näin ruuhkavuosina ainoa täysin oma aikani koko päivän aikana.

Työpäivät pitävät sisällään työni luonteen takia aika paljon palavereja, mutta olen oppinut raivaamaan tilaa myös keskeytyksettömälle ajatustyölle. Lapsiperhearki pakottaa oppimaan myös ajanhallintaa. Kun teen töitä, teen töitä. Kun lapset on haettu päiväkodista, aikani kuuluu heille. Muutaman kerran viikossa pyrin urheilemaan töiden jälkeen, eniten punttisalin ja sulkapallon merkeissä. 

Illalla lasten jo nukkuessa saatan vielä työskennellä hetken, mikäli tarve vaatii. Olen oppinut vuosien varrella siihen, että mieleen juolahtavat työasiat on fiksuinta hoitaa heti alta pois kellonajasta riippumatta. 

Mikä on parasta Netellolla?

Tietysti hienot työkaverit. Monen kanssa olen saanut työskennellä jo harvinaisen pitkään yhdessä, ja hommat ovat sujuneet hyvin vaihtelevista rooleista riippumatta. Meillä on varsinkin pitkään Netellolla työskennelleiden kesken hyvin avoin ja rohkeakin kulttuuri. Mitkä tahansa asiat uskalletaan nostaa esille, ja kaikki mielipiteet ovat yhtä arvokkaita. Keskustelut ovat monesti reippaita ja ronskejakin. Minusta on hienoa huomata, että en ole läheskään aina itse oikeassa!

Tykkään siitä, että saan olla tekemisissä ihmisten kanssa. Netellolla se on aina ollut mahdollista. Minuun on uskottu, ja olen saanut kokemattomanakin yhä uusia mahdollisuuksia kasvaa sekä ammattilaisena että ihmisenä. Pyrin tarjoamaan vastaavia mahdollisuuksia myös muille. 

Viimeiset kolmisen vuotta olemme olleet osa Alma Mediaa, ja nyt siis olemme jo aivan täysiverisiä ja ylpeitä almalaisia. Tämä on antanut uutta virtaa ja intoa tekemiseen, kun olen taas päässyt oppimaan ja omaksumaan täysin uusia asioita monilta vierailta toimialoilta. Täällä on hyvä olla, ja olemme menossa todella hyvään suuntaan sekä Netellon että koko Alman mittakaavassa.    

Vapaa-ajalla

Kuten aiemmasta kävi ilmi, lapset täyttävät vapaa-ajasta ylivoimaisen valtaosan. Pidämme matkustamisesta ja mökkeilystä, ja viikonloppua pitemmät vapaa-ajat kuluvat monesti näiden aktiviteettien parissa. Kuva on viime kesältä, ja siinä painetaan hiki hatussa mökkihommia Kajaanissa yhdessä vanhemman tyttäreni kanssa.


Uusimmat blogiartikkelimme

×