Kumppanisi, kun haluat onnistua verkossa.

Hakukoneoptimointi FAQ

» Miten teette hakukoneoptimointia?
» Miksi hakukoneoptimointi on tärkeää?
» Miten hakukoneoptimointi eroaa hakukonemainonnasta?
» Meille tehtiin juuri uusi sivusto. Mihin tarvitsemme hakukoneoptimointia?
» Mistä hakukoneoptimoinnin hinta muodostuu?
» Milloin hakukoneoptimointia kannattaa ostaa?
» Tarvitaanko jatkuvaa hakukoneoptimointia?
» Voiko sivuston saada löytymään myös ulkomailla?
» Kauanko hakukoneoptimointi vie aikaa? Koska tulokset ovat näkyviä?
» Miten Netello eroaa muista alan yrityksistä?

Miten teette hakukoneoptimointia?

Aluksi määrittelemme yhdessä kanssasi yrityksesi tarpeet ja tavoitteet. Näiden tietojen pohjalta ehdotamme parhaita ratkaisuja ja kun oikea ratkaisu löytyy, laaditaan työstä selkeä sopimus.

Parhaiden avainsanojen analysointiin varaamme aikaa riittävästi – selvitämme, mitä hakusanoja asiakkaasi käyttävät, jotta hakukoneoptimointi voidaan kohdistaa oikein ja sijoitus on yrityksellesi mahdollisen kannattava.

Avainsanojen valinnan jälkeen kirjoitetaan avainsanoja avaavat tekstisisällöt. Tekstin voit tehdä itse tai me voimme kirjoittaa tekstit haastattelun perusteella. Sivustolla jo olevia tekstejä voidaan muokata tai avainsanoille voidaan kirjoittaa täysin uutta sisältöä. Jos kirjoitat tekstit itse, annamme sinulle neuvoja ja vinkkejä tekstin kirjoittamiseen.

Aloitusvaiheessa selvitämme, mitkä seikat heikentävät näkyvyyttäsi tällä hetkellä ja tarjoamme ratkaisuja tilanteen parantamiseksi. Teemme optimointitoimia kuukausittain: parannamme sisältöä, teemme teknisiä korjauksia ja tarjoamme ratkaisuja ulkoisen linkityksen vahvistamiseen. Saat kuukausittain raportin löytyvyytesi kehityksestä ja siitä, miten kävijät sivustollasi toimivat.

Hakukoneoptimointi on pitkäjänteistä työtä, johon ei ole olemassa pikaratkaisua. Optimointiin kannattaa sitoutua vähintään 12 kuukaudeksi.

Miksi hakukoneoptimointi on tärkeää?

Hakukoneoptimoinnin tarkoitus on kasvattaa myyntiäsi ja laajentaa asiakaskuntaasi.

Google ja muut hakukoneet ovat tiedonhankinnan tärkein kanava. Reippaasti yli 90% asiakkaista aloittaa ostoprosessin hakukoneesta googlettamalla haluamaansa tuotetta tai palvelua. Kun sivustosi löytyy hakutulosten kärkipäästä, ostohaluiset asiakkaat löytävät sinut helposti.

Miten hakukoneoptimointi eroaa hakukonemainonnasta?

Hakukoneoptimointi pyrkii kasvattamaan yrityksesi näkyvyyttä Googlen tavallisissa hakutuloksissa. Hakukonemainonta puolestaan on Google Adwords-mainontaa. Mainoksia näytetään Googlen hakutulosten ensimmäisellä sivulla ennen tavallisia hakutuloksia ja niiden jälkeen.

Mainoksiin luotetaan tavallisia hakutuloksia vähemmän ja kävijät klikkaavat yleensä mieluummin tavallisia hakutuloksia.

Google-mainonta maksetut mainokset

Meille tehtiin juuri uusi sivusto. Mihin tarvitsemme hakukoneoptimointia?

Uuden sivuston hyöty jää vähäiseksi, jos se ei löydy Googlesta. Ammattitaitoinen hakukoneoptimointi varmistaa, että sivustosi täyttää Googlen vaatimukset mahdollisimman hyvin. Ajan myötä Googlen arvostus sivustoasi kohtaan nousee, ja alat löytyä erittäin hyvin. Hakukoneoptimointi parantamaa sivustosi sisältöä ja teknistä toimivuutta.

Mistä hakukoneoptimoinnin hinta muodostuu?

Hakukoneoptimoinnin hintaan vaikuttaa suuresti kaksi osa-aluetta: yrityksesi toimialan kilpailutilanne ja optimoinnin laajuus. Paikallisen yrityksen näkyvyyttä on helpompi parantaa kuin maailmanmarkkinoilla toimivaa yhtiötä. Haluatko löytyä yhdellä vai kymmenellä eri hakusanalla – avainsanojen määrä vaikuttaa hintaan.

Hakukoneoptimointi on aikaa vievä prosessi, joka koostuu monesta eri osa-alueesta. Lähdemme liikkeelle analysoimalla ja kirkastamalla yrityksesi tarpeita ja tavoitteita. Etsimme oikeat ratkaisut, jotka palvelevat yritystäsi parhaiten.

Avainsanojen analysointi ja valinta on olennainen osa onnistunutta hakukoneoptimointia. Mitkä ovat tärkeimmät tuotteesi ja palvelusi? Ja millä sanoilla asiakkaat etsivät kyseisiä palveluja tai tuotteita? Analysointi vie aikaa ja siihen kannattaa panostaa, sillä vain oikeat avainsanat, tuovat halutunlaisia tuloksia.

Kirjoitatko tekstit itse vai kirjoitammeko me tekstit? Jos haluat, sisällöntuottajamme kirjoittaa hakukoneoptimointitekstit haastattelun perusteella.

Aloitusvaiheessa analysoimme näkyvyyttäsi ja selvitämme mitkä seikat vaikuttavat näkyvyyteen heikentävästi (esim. sivuston tekniset asiat tai ulkoisen linkityksen puute). Korjaamme ja parannamme mm. sivustosi laatua ja sisältöä kuukausittain. Toimista, joita emme itse voi tehdä, kuten yrityksesi ulkoinen linkitys tai sivustopohjaan tehtävät muutokset (kun sivusto on toisella palveluntarjoajalla), koostamme listan. Saat kuukausittain myös raportin sivuston sijoituksista Googlessa sekä laajemman raportin joka kolmas kuukausi.

Hakukoneoptimointi on pitkäjänteistä työtä, johon kannattaa panostaa vähintään vuosi kerrallaan.

Milloin hakukoneoptimointia kannattaa ostaa?

Kun haluat keskittyä itse täysillä ydintoimintaasi, kannattaa hakukoneoptimointi antaa ammattilaisen käsiin. Hakukoneoptimointi ei ole kertaluontoista työtä vaan jatkuva prosessi. Optimoinnin kriteerit muuttuvat jatkuvasti ja optimointi vaatii jatkuvaa työtä.

Kun haluat varmistaa huipputulokset, tilaa hakukoneoptimointi ammattilaiselta.

LUE LISÄÄ HAKUKONEOPTIMOINNISTA

Tarvitaanko jatkuvaa hakukoneoptimointia?

Kilpailutilanne ja Googlen kriteerit muuttuvat jatkuvasti. Joten kyllä, jatkuvaa hakukoneoptimointia tarvitaan.

Myös kilpailijasi tekevät hakukoneoptimointia ja yrittävät parantaa löydettävyyttään koko ajan. Samaan aikaan muuttuvat myös löydettävyyteen vaikuttavat kriteerit. Google haluaa tarjota käyttäjilleen parasta mahdollista tietoa ja kehittää järjestelmiään jatkuvasti, joten löydettävyyteen vaikuttavat tekijät muuttuvat ja kehittyvät. Tilanne elää jatkuvasti ja siksi myös sinä tarvitset jatkuvaa hakukoneoptimointia.

Hakukoneoptimointi

Voiko sivuston saada löytymään myös ulkomailla?

Kyllä, sivuston voi saada löytymään myös ulkomailla. Huolellinen pohjatyö on kansainvälisessä toiminnassa erityisen tärkeää, koska vain kohderyhmäsi tuntemalla voimme maksimoida tulokset.

Google on maailman ylivoimaisesti käytetyin hakukone. Yli 90% kaikista netin käyttäjistä aloittaa ostoprosessinsa Googlesta. Myös alueellisia eroja löytyy. Esimerkiksi Venäjällä käytetyin hakukone ei olekaan Google vaan paikallinen Yandex. Tämä pitää huomioida hakukoneoptimointia suunniteltaessa.

Kauanko hakukoneoptimointi vie aikaa? Koska tulokset ovat näkyviä?

Sivuston sijoitus hakutuloksissa on usean muuttujan summa. Parhaisiin tuloksiin päästään, kun optimointia tehdään pitkäjänteisesti ja huolellisesti. Optimointi sisältää jonkin verran pohjatyötä, kuten kuvien optimointi ja sivuston rakenne, jotka voidaan useimmiten tehdä kerralla kuntoon. Tämän lisäksi on olemassa useita tekijöitä, joita ei voida työstää kerralla kuntoon: esimerkiksi sivuston linkityksen kehittäminen, kilpailijoiden tekemiin optimointitoimiin reagointi, tietoturvan huomioiminen ja sisällön kehittäminen vaativat pitkän aikavälin panostusta.

Näkyvyyden kehittymiseen ja tulosten näkymiseen vaikuttavat mm. kilpailun taso ja Googlen tekemä indeksointityö. Ottaa oman aikansa, että Google löytää ja käsittelee sivustolle tehdyt muutokset sekä vertaa sivustoa kilpailijoiden sisältöihin.

Toimialoilla, joilla kilpailua on vähemmän saattaa näkyvyys alkaa nousemaan jo parissa viikossa, mutta jos alueellista tai toimialan sisäistä kilpailua on enemmän, kestää myös näkyvyyden saanti kauemmin.

Hakukoneoptimointi vaatii jatkuvaa ja pitkäjänteistä työtä, jotta kokonaisuus saadaan nostettua kilpailijoita paremmalle tasolle. Optimointiin kannattaa sitoutua vähintään vuodeksi, jotta tulokset ovat parhaat mahdolliset.

Luonnollinen löytyvyys

Miten Netello eroaa muista alan yrityksistä?

Ratkaisumyyjämme ovat asiantuntijoita, jotka auttavat sinua henkilökohtaisesti yrityksesi tavoitteiden ja tarpeiden kirkastamisessa. Vain tietämällä mistä olet tulossa ja mihin menossa, voit saavuttaa määränpään.

Olemme verkkoliiketoiminnan monipuolinen erikoisosaaja. Meiltä saat täydellisen verkkoliiketoimintakokonaisuuden aina hakukoneoptimoinnista Adwords-mainontaan, verkkosivuista sisällöntuottoon ja räätälöityihin järjestelmiin. Voimme auttaa sinua myös liiketoimintasi kokonaisvaltaisessa kehittämisessä. Tätä varten olemme kehittäneet Netello RoadmapTM -konseptin.

VISIOMME

ETKÖ LÖYTÄNYT VASTAUSTA KYSYMYKSEESI?

Jätä soittopyyntö tai lähetä meille sähköpostia. Autamme sinua mielellämme.

JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ   LÄHETÄ SÄHKÖPOSTI

×