Miten voit mitata sähköpostimainonnan tehokkuutta?

Sähköpostimainonta ja säännöllisin väliajoin lähetettävät uutiskirjeet ovat varsin kustannustehokas väline yrityksen asiakkaiden kontaktointiin. Monesti sähköpostimainonnassa keskitytään pelkän volyymin saavuttamiseen, jolloin sähköpostilistalle lisättäviä osoitteita kaivetaan kaikista saatavilla olevista lähteistä. Tällöin törmätään monesti tilanteeseen, jossa postituksen levikki kyllä laajenee, mutta lähetyllä viestillä ei saada aikaan juuri mitään.

Sähköpostimarkkinointi

Miten sähkö­postimarkkinoinnin toimivuutta voi seurata

Kaksi helpointa tapaa sähköpostimarkkinoinnin kiinnostavuuden seuraamiseen, ovat:

  1. Viestien avaamisen seuranta
  2. Sivustolle ohjatun liikenteen seuranta

Monet sähköpostimarkkinointiin tarkoitetut ohjelmistot esittävät varsin yksityiskohtaista dataa lähetettyjen viestien vastaanotosta. Yksi kiinnostavimmista tiedoista on luonnollisesti se, avaavatko vastaanottajat lähettämäsi viestin. Mikäli lähettämiäsi viestejä ei juurikaan avata, kannattaa ehkä kiinnittää enemmän huomioita viestien otsikointiin ja sisältöön, jotta markkinointisi kiinnostaisi vastaanottajia.

Sähköpostiviestiin voidaan myös upottaa seurantamääritteillä varustettuja linkkejä, joiden avulla nähdään miten tehokkaasti lähettämäsi sähköpostiviestit ohjaavat käyttäjiä siirtymään yrityksesi verkkosivuille. Mikäli sivustollesi on asennettu esim. Google Analytics kannattaa sähköpostissa olevat linkit merkitä Analyticsin käyttämillä ns. utm parametreillä. Näin toimimalla näet tarkkaan, mitä sähköpostin kautta sivustolle siirtyneet käyttäjät tekevät sivustolla.

Tarkasta sähköpostilistasi toimivuus säännöllisesti

Käyttämäsi sähköpostilistan toimivuutta on myös hyvä tarkastella säännöllisesti. Listalta kannattaa poistaa sellaiset osoitteet, jotka eivät ole avanneet ensimmäistäkään lähettämääsi viestiä – sekä sellaiset osoitteet joihin viestiä ei ole voitu toimittaa. Nämä toimenpiteet luonnollisesti pienentävät käytössäsi olevien osoitteiden määrää, mutta tämän jälkeen sähköpostimarkkinointisi kohdistuu ns. aktiivisiin käyttäjiin, jotka ovat kiinnostuneita lähettämistäsi viesteistä ja yrityksesi tarjoamista tuotteista tai palveluista.

Muista seurata myös sähköpostilistalta poistumisia

Sähköpostilistalta poistumiset kertovat varsin suoraan, onko tekemäsi sähköpostimarkkinointi onnistunut vai ei. Jos käytössäsi oleva sähköpostilista alkaa lyhenemään poistumisten seurauksena, kannattaa ehkä kiinnittää huomiota lähetettyjen viestien sisältöön – onko sähköpostilistalla mukana olosta hyötyä vastaanottajalle. Vastaavasti kannattaa ehkä kiinnittää huomiota siihen kuinka usein viestejä lähetetään. Liian usein saapuvat viestit luonnollisesti vain ärsyttävät käyttäjiä.

Miten voit parantaa sähköpostimainontasi tehokkuutta

Yksi helpommista keinosta parantaa sähköpostimainontasi toimivuutta on ryhmitellä sähköpostilistalla olevat osoitteet eri ryhmiin – esimerkiksi sen mukaan mistä tuoteryhmästä tai palvelusta vastaanottaja on ollut kiinnostunut. Tämän toimenpiteen avulla näet mitä tuotteita tai palveluita sähköpostiviesteissä kannattaa painottaa. Jos käytössäsi on laajempi sähköpostilista, saatat ehkä haluta lähettää jokaiselle ryhmälle erilliset viestit, jolloin lähettämäsi viestit ovat tarkemmin käyttäjän kiinnostuksen mukaisia.


LISÄÄ AJANKOHTAISTA ASIAA SOMESSA

Tykkää meistä ja pysy kartalla alan tapahtumista. Jaamme sosiaalisen median kanavissamme digiliiketoimintaan liittyviä artikkeleita, ajankohtaisia uutisia ja hyödyllisiä vinkkejä, joilla voit tehostaa omaa liiketoimintaasi.

Instagram

×